Szökőkutak, ivókutak, öntözőrendszerek

Szegeden a Dugonics téri rekonstrukció keretében átadott Árpád téri „Kráter”  szökőkúttal együtt immár 14 db közterületi szökőkút üzemel, így városunkat joggal nevezhetik a szökőkutak városának. Legjelentősebbek a Dugonics téri zenélő szökőkút, a Széchenyi téri, Glattfelder téri, az elavult de méreteiben legnagyobb Móra parki szökőkút, valamint a kis víztérfogatú, de korszerű berendezésekkel ellátott, 2013. év elején átadott „Kráter” szökőkút.
További kis méretű viszonylag költséghatékony szökőkutak színesítik a várost a Szent István téren, a Vasútállomás épülete előtt, valamint a Ligetben 2-2 db, lakótelepi részeken további 2 db. Hangulatos, ugyanakkor egyszerű felépítésű a Szent György téri 10 fúvókás, növényekkel körbevett szökőkút.

Ugyanakkor Szeged az ivókutak városa is, a 2013. évben beüzemelt Kálvária téri és Gulácsi parki ivókúttal együtt a köztéri dísz-és ivókutak száma jelenleg 53 db.
A szökőkutak és ivókutak minden évben május elsejétől szeptember 30 - ig üzemelnek.
Az ivókutakat üzemszünetben víztelenítjük, téliesítjük, több szökőkút pedig téli borítást kap.

A közterületi pázsitfelületek üdeségéről  a nyári kánikulában is gondoskodunk, jelenleg társaságunk 11 automata öntözőrendszert üzemeltet, az öntözött pázsitfelület meghaladja a 46.000 m2-t.

Az öntözőrendszerek terjedelme és a rongálások gyakorisága miatt ezek a rendszerek folyamatos ellenőrzést, felügyeletet, beállítást és javítást igényelnek a problémamentes üzemelés biztosítása érdekében.

Elérhetőségeink

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6728, Szeged, Stefánia 6.
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
    Csütörtök: 7:00-19:00
    Péntek: 8:00-13:00
    Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés
Közterület fenntartás
Közlekedésszervezés ügyfélszolgálat

Konténer rendelés

Konténer rendelésfelvétel
  • H-P: 8:00-18:00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva
http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://facebook.com/Szkht