Közlekedésszervezés

Felhívjuk a Tisztelt utazók figyelmét, hogy a Szeged helyi közlekedésben a 2020 első negyedévi és március havi bérletek érvényességi ideje továbbra is 2020. április 5. 24.00 óra!
Kizárólag a helyközi (országos, elővárosi és regionális) bérletek érvényességét hosszabbították meg 2020. április 15.-e 24.00-ig.

2020.03.30-tól díjmentesen utazhatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozók, valamint a szociális ellátásban dolgozók a Szeged helyi közösségi közlekedés járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig.

A korlátlan díjmentes utazási jogosultság

 • az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által kiállított igazolással, vagy
 • az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező személyek részére kiállított, az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvánnyal vehető igénybe.
 • Ha a fentiek közül egyik sem áll az utas rendelkezésére, akkor az egészségügyi szolgáltató, vagy fenntartó által 2019-ben, vagy 2020-ban kiállított évi 12 alkalmas „Utazási utalvány”, valamint a személyi igazolvány és a lakcímkártya együttes felmutatásával is lehet díjmentesen utazni.

Az utazási kedvezmény igénybevételére jogosító, 2020. március 31-ig érvényben lévő igazolványok, igazolások és utalványok érvényben maradnak a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik napig. Az Utazási utalványra a jogosultság ellenőrzése során nem kerül bejegyzés.

A díjmentes utazás a vészhelyzet kihirdetésének lejártáig vehető igénybe.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy

 1. július 1. napjától a Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén, menetrend szerinti, helyi közösségi közlekedésben kizárólagos jogosultsággal forgalmi és utas ellenőrzést végez a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. saját hatáskörben.

A közlekedésszervezés ellenőrzéshez kapcsolódó tevékenysége:
- a szolgáltatók Szeged helyi közösségi közlekedési tevékenységet végző munkavállalóinak ellenőrzése
- utasforgalmi létesítmények és eszközök ellenőrzése
- az utasok utazási jogosultságának ellenőrzése
- utazási feltételeket megszegő utasokkal szembeni eljárások lefolytatása (pótdíjazás, behajtás)
- az ellenőrzési feladatok ellátásával kapcsolatos panaszbejelentések, közérdekű bejelentések kivizsgálása, ügyintézése.

A pótdíjazáshoz kapcsolódó utólagos bemutatás, bemutatási díj- és pótdíj befizetés a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Közlekedésszervezés Ügyfélszolgálati Irodájában tehető meg, az alábbi helyszínen és nyitvatartási időben:

6724 Szeged, Kossuth L.sgt. 50.
Bankkártyás fizetés is lehetséges.

Tel.:+36(62)310-808
E-mail:kozlekedesszervezes@szkht.hu

Utasellenőrzéssel kapcsolatos bankszámlaszám: 12067008-00104157-00500007 (Raiffeisen Bank Zrt.)

Szeged város helyi közösségi közlekedésének forgalmi és utas ellenőrzésének jogalapja és szabályai
UTAZÁSI FELTÉTELEK Szeged város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési járművek igénybevételére

Tájékoztatjuk az utazó közönséget, hogy a vészhelyzet kapcsán ellenőreink fokozott elővigyázatossággal végzik az ellenőrzést. Megfelelő távolságot tartanak az ellenőrzött személyektől, az ellenőrzött dokumentumokat nem fogják kézbe, valamint a kézfertőtlenítőt is használnak. 

Társaságunk a fokozott járványveszélyre való tekintettel, további védekezési módszereket kíván alkalmazni, ezért gumikesztyű és szájmaszk alkalmazását vezetjük be az ellenőrzések során

Elérhetőségeink

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
 • 6728, Szeged, Stefánia 6.
 • H-SZ: ZÁRVA
 • CS: ZÁRVA
 • P: ZÁRVA
 • SZO-V és ünnepnapokon: zárva

Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés
Közterület fenntartás
Közlekedésszervezés

Konténer rendelés

Konténer rendelés
Rendelésfelvétel
 • H-CS: 7.00-15.30
 • P: 7.00-14.00
 • SZO-V és ünnepnapokon: zárva