Patkány és egyéb kártevőirtás

Városunk 6319 hektáros területén végezzük a humánegészségügy keretében az emberre veszélyes állatok gyérítését komplex program alapján. Társaságunk az utóbbi években szakértők bevonásával monitoring rendszert dolgozott ki, ami lehetővé teszi a hatékony és környezetbarát védekezést.

A rágcsálók visszaszorítása érdekében szakértői javaslat alapján körzetekre bontottuk a város területeit. A folyamatos megfigyelés lehetővé teszi a túlszaporodás megakadályozását, emberre veszélytelen védekezési módszerek alkalmazásával. A koordinált védelem más jogi személyekkel együtt működve hatékonyan biztosítja elsősorban a patkányok egyedszámának csökkentését, az emberre veszélyes betegségek továbbterjedését.

A kullancsgyérítési tevékenység során használt rovarirtó készítmény hatóanyagának, közterületen való alkalmazhatóságát korlátozták, megszűntették.

Sajnálatos módon, kullancsmentesítési célra engedélyezett készítmény megjelenésére a jövőben sem számíthatunk. Ennek egyenes következménye lehet, hogy azokon a városi, gondozott területeken, ahol eddig kullancsirtási tevékenység folyt, a kullancspopuláció száma kismértékben megnövekedhet. A kullancs ártalom mérséklése érdekében nagy hangsúlyt fektettünk a lakosság tájékoztatására /segítségül kérve az Orvosi rendelőket, Óvodákat, Bölcsődéket../, hogy miként kerülhetik el, egyéni védekezési lehetőségek alkalmazásával, a kullancs csípéseket.

Elérhetőségeink

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6728, Szeged, Stefánia 6.
  • Hétfő, Kedd, Szerda: 8:00-15:00
    Csütörtök: 7:00-19:00
    Péntek: 8:00-13:00
    Szombat, Vasárnap és Ünnepnapokon ZÁRVA
Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés, integritás bejelentés
Közterület fenntartás
Közlekedésszervezés ügyfélszolgálat

Konténer rendelés

Konténer rendelésfelvétel
  • H-P: 8:00-18:00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva
http://www.szegedvaros.hu/ http://sasmob-szeged.eu/ https://facebook.com/Szkht