Szúnyoggyérítés- és kártevőirtás

Városunk 6319 hektáros területén végezzük a humánegészségügy keretében az emberre veszélyes állatok gyérítését komplex program alapján. Társaságunk az utóbbi években szakértők bevonásával monitoring rendszert dolgozott ki, ami lehetővé teszi a hatékony és környezetbarát védekezést.

A szúnyoggyérítés során folyamatosan figyelemmel kísérjük a lárvák szaporodását és megfelelő időzítéssel, biológiai szerekkel védekezünk már a vizeinkben lévő egyedek ellen is. A kifejlett egyedek (imágó) megjelenését csípésszám méréssel kísérjük figyelemmel, a város több pontján. A szakértői döntés alapján a rajzáscsúcskor irtjuk a szúnyog imágot.

A rágcsálók visszaszorítása érdekében szakértői javaslat alapján körzetekre bontottuk a város területeit. A folyamatos megfigyelés lehetővé teszi a túlszaporodás megakadályozását, emberre veszélytelen védekezési módszerek alkalmazásával. A koordinált védelem más jogi személyekkel együtt működve hatékonyan biztosítja elsősorban a patkányok egyedszámának csökkentését, az emberre veszélyes betegségek továbbterjedését.

A kullancsgyérítési tevékenység során használt rovarirtó készítmény hatóanyagának, közterületen való alkalmazhatóságát korlátozták, megszűntették.

Sajnálatos módon, kullancsmentesítési célra engedélyezett készítmény megjelenésére a jövőben sem számíthatunk. Ennek egyenes következménye lehet, hogy azokon a városi, gondozott területeken, ahol eddig kullancsirtási tevékenység folyt, a kullancspopuláció száma kismértékben megnövekedhet. A kullancs ártalom mérséklése érdekében nagy hangsúlyt fektettünk a lakosság tájékoztatására /segítségül kérve az Orvosi rendelőket, Óvodákat, Bölcsődéket../, hogy miként kerülhetik el, egyéni védekezési lehetőségek alkalmazásával, a kullancs csípéseket.

Elérhetőségeink

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
  • 6728, Szeged, Stefánia 6.
  • H-SZ: ZÁRVA
  • CS: ZÁRVA
  • P: ZÁRVA
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva

Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés
Közterület fenntartás
Közlekedésszervezés

Konténer rendelés

Konténer rendelés
Rendelésfelvétel
  • H-CS: 7.00-15.30
  • P: 7.00-14.00
  • SZO-V és ünnepnapokon: zárva