2019/2020. évi tanév I. félév és II. félévre szóló” Szemeszter” bérletek érvényessége.

 

Értesítjük Önöket, hogy a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói a 2019/2020. évi tanév második félévére is - az elmúlt évekhez hasonlóan- 5 hónapra érvényes ún. „szemeszter” bérletet vásárolnak. A Szegedi Tudományegyetemen a 2019/2020. második félév kezdési időpontja: 2020.02.03.

A városi tanulóbérlet-szelvények érvényességi ideje: 2020. február 1 – 2020. július 5.

 

Az eredetileg 2020. február 5. napjáig érvényes, előző félévre kiadott „Városi Tanulóbérlet” érvényességét 2020. február 07. napjáig meghosszabbítjuk.

 

Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy –a meghosszabbított érvényességű, mind az újonnan kibocsátott bérlet kizárólag érvényes - állandó diákigazolvánnyal, vagy igazolással (ideiglenes diákigazolvány) + fényképes igazolvánnyal (személyazonosító igazolvány, új típusú vezetői eng., útlevél)  - együtt, az igazoláson vagy a diákigazolványon található azonosítószám, esetlegesen a diákigazolvány számának feltüntetésével jogosít utazásra.

 

Az egyébként érvényes diákigazolvány, a jelenlegi, „téli” félévváltási időszakban - eltérően az őszi, tanévkezdési hónaptól – önmagában utazásra nem jogosít!

***************************************************************************

Információk tanulók részére a Szeged helyi közösségi közlekedésben

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem nappali tagozatos hallgatói (kivétel: Gál Ferenc Főiskola) a 2019/2020. évi tanév első félévére is 5 hónapra érvényes ún. „szemeszter” bérletet vásárolnak.

A városi tanulóbérlet szelvények érvényességi ideje: 2019. augusztus 27. - 2020. február 05.

 

A hallgatók a városi tanuló bérletek átvételét a beiratkozással egy időben folyamatosan végzik, várhatóan 2019. szeptember 13. napi befejezéssel, ezért a megbízó Önkormányzat engedélyével - arra tekintettel, hogy e hallgatók 5 hónapra előre kifizetik a bérlet ellenértékét - a város felsőoktatási intézményeinek hallgatói az alábbi módon történő igazolással is jogosan vehetik igénybe a város helyi, menetrend szerinti, közösségi közlekedési szolgáltatását:

~ A már meglévő, szegedi hallgatói jogviszonyt igazoló, érvényes nappali diákigazolvány*, 2019. augusztus 27 - szeptember 13. időszakban szemeszter bérletjegy nélkül is elfogadható.

 1. szeptember 14. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát - a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni.

(*érvényes diákigazolvány: A 2019/2020. tanév első félévére, a szegedi felsőoktatási intézmények által már érvényesített diákigazolvány mellett, a felsőbb éves hallgatók esetében a 2018/2019. tanév második félévére érvényes matricával ellátott, de esetlegesen a 2019/2020. év első félévére még nem érvényesített (új érvényesítő címkével még nem rendelkező) diákigazolvány is érvényes 2019. október 31. napjáig. / 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet 13.§ (4) (b) bekezdés.

 

Megj.: Tisztelettel hívjuk fel minden érintett figyelmét arra, hogy – az információnk szerint, a hallgatók között, szájhagyomány útján terjedő hír ellenére - a 2019. „tavaszi” szemeszter bérlet, 2019. július 5. napját követően, sem a nyári gyakorlatok ideje alatt, sem pedig ősszel, az új tanév kezdetének időszakában nem érvényes, utazásra nem jogosít!

~ Az első éves hallgatók az Egyetem által, kiadott Igazolás = ideiglenes diákigazolvány, vagyállandó diákigazolvánnyal, plusz szemeszter bérlettel tudják igénybe venni a Szeged helyi közösségi közlekedés szolgáltatásait 2019. augusztus 27.-től.

Azon hallgatók, akik igazolással rendelkeznek az igazolás tulajdonjogának – személyazonosításra alkalmas személyazonosító igazolvány- útlevél- kártya formátumú jogosítvánnyal történő - igazolásával jogosultak a bérlet használatra.

A szemeszter bérletre elsődlegesen a hallgatói azonosító számot célszerű feltüntetni.

 1. szeptember 14. napjától az érvényes diákigazolvány ÖNMAGÁBAN utazásra nem jogosít, csak a már kézhez kapott, új szemeszter bérlet jogos használatát - a tulajdonos személyazonosságát- hivatott igazolni.

A Szeged helyi közösségi közlekedés utas ellenőrzésében résztvevő Szegedi Környezetgazd. Nonp. Kft. munkavállalói a 454/2014. (XII.19.) sz. Közgyűlési határozat szerint azon utasoktól, akik a fentiekben felsorolt igazolással, igazolvánnyal vagy szemeszter bérlettel nem rendelkeznek, azoknak lehetőségük van 3 munkanapon belül a Szegedi Környezetgazd. Nonp. Kft. Közlekedésszervezés ügyfélszolgálati irodájában (6724 Szeged Kossuth L.sgt. 50.) a hiányzó dokumentumokat bemutatni. A bemutatáskor az utas köteles a határozat szerinti 900,-Ft bérletbemutatási és kedvezményes utazási jogosultságot igazoló pótdíjat megfizetni.

 

***************************************************************************


Általános és Középiskola, diákigazolvánnyal még nem rendelkező tanulói:

(Általában az iskolát kezdő, valóban elsős, az iskolát váltó, általában ötödik, vagy kilencedik osztályos, valamint a diákigazolványukat a nyári szünetben elveszítő tanulók)

 1. október hó 31. napjáig a tanulói jogviszony – az adott időszakban érvényes, havi tanuló bérletszelvény jogos használatának, és tulajdonjogának - igazolásaként az oktatási intézmények által kiállított „Igazolás = ideiglenes diákigazolvány + fényképes igazolvány vagy fényképes tanuló bérletigazolvány”, valamint az iskola által átvett, hivatalosan leigazolt „Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap” is elfogadható.


A nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény 2013. szeptember 1-jén lépett hatályba, és fokozatosan került bevezetésre.

A tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló a 16. életévét betölti.

- A 16 évesnél fiatalabb tanulók esetében- mivel tanköteles korúak- nem szükséges az érvényesítő matrica.

- A 16. életévüket a 2018/2019. tanévben betöltött tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2019. október 31.-ig.

- A 16. életévüket a 2019/2020. tanévben betöltő tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes 2020. október 31-ig.

A 2003. szeptember 01. előtt született tanulók diákigazolványa 2019.október 31-ét követően kizárólag érvényesítő matricával érvényes.

Elérhetőségeink

Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Elérhetőségeink
Ügyfélszolgálati iroda
 • 6728, Szeged, Stefánia 6.
 • H-SZ: ZÁRVA
 • CS: ZÁRVA
 • P: ZÁRVA
 • SZO-V és ünnepnapokon: zárva

Fogyasztóvédelmi referens, panaszkezelés
Közterület fenntartás
Közlekedésszervezés

Konténer rendelés

Konténer rendelés
Rendelésfelvétel
 • H-CS: 7.00-15.30
 • P: 7.00-14.00
 • SZO-V és ünnepnapokon: zárva